Over AlcmariA schoonmaakbedrijf onderhoud & dienstverlening.

AlcmariA is opgericht in 1988 en is een echt familiebedrijf. Vincent en José Schouten voeren de directie en ook Ruben, de man van José, werkt bij het bedrijf. Het familiegevoel werkt in heel AlcmariA door. Mensgericht ondernemen, klantgericht werken en altijd een persoonlijke benadering, daar geloven wij in. We gaan relaties aan voor de langere termijn en hebben kwaliteit, continuïteit en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.

directie AlcmariA

Al onze klanten zijn uniek. Iedereen heeft eigen wensen en voorkeuren. Geen wonder dat we sterk zijn in het leveren van maatwerk. Wij vertalen uw vraag in een controleerbaar en uitvoerbaar proces. Juist omdat schoonmaakonderhoud eigenlijk altijd maatwerk is, hecht AlcmariA grote waarde aan persoonlijk contact. Persoonlijk contact met klanten én met medewerkers. Dankzij de korte lijnen kunnen we heel flexibel werken en snel inspringen op veranderingen bij onze klanten of veranderingen in de schoonmaakbranche. Zo gaan wij en onze klanten altijd met de tijd mee.

 

kwaliteit & continuïteit 

AlcmariA Schoonmaakbedrijf BV is in het bezit van het Keurmerk Schoon dat staat voor kwaliteit en (financiële) betrouwbaarheid van onze dienstverlening.

Het kwaliteitsmanagementsysteem van AlcmariA is gecertificeerd volgens pdfISO 9001 : 2015. Dit garandeert u dat we alles in het werk stellen om de tevredenheid van onze klanten te optimaliseren. Ons kwaliteitsbeleid staat op papier en is bekend bij alle medewerkers. We voldoen aan de eisen en wensen van onze klanten en aan alle wettelijke eisen die van toepassing zijn op onze dienstverlening.

AlcmariA voldoet aan de pdfNEN 4400-1. Deze norm bevat eisen voor het toetsen en beoordelen van ondernemingen die arbeidskrachten beschikbaar stellen en van (onder)aannemers om vast te stellen dat deze zo zijn ingericht dat daaruit voortvloeit dat aan verplichtingen uit arbeid wordt voldaan. Het doel van de norm is het beperken van het risico voor opdrachtgevers op verhaal en boetes van de Belastingdienst, de Arbeidsinspectie en andere overheidsinstanties.

Innovaties op milieugebied volgen wij intensief en passen we – indien mogelijk – toe. We zijn het enige schoonmaakbedrijf in Alkmaar dat werkt volgens een pdfNEN-EN-ISO 14001:2015

 

Zelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag

Alcmaria verklaart de Code Verantwoordelijk Marktgedrag toe te passen in de organisatie. pdfZelfverklaring Code Verantwoordelijk Marktgedrag

milieubeleid

Daarnaast hebben we ook oog voor het milieu. Onze gehele organisatie is doordrongen van het feit dat we milieuvervuilend gedrag tot een absoluut minimum willen beperken. Om deze noodzaak extra kracht bij te zetten hebben we pdfons milieubeleid vastgelegd in een verklaring.

 • Onze leveranciers voeren het Europese ECO-label en de uitvoering van het schoonmaakwerk voldoet aan de ISO14001-norm. We zamelen afval gescheiden in en beperken de afvalstromen met behulp van doseersystemen.
 • Wij beperken het gebruik van water vervuilende middelen en gebruiken schoonmaakmiddelen met een natuurlijke snelle biologische afbreekbaarheid. Oplosmiddelen met schadelijke inhoud worden door ons niet gebruikt.
 • Ons pand wordt verwarmd met restwarmte van de huisvuilcentrale van Alkmaar, dit verminderde in het jaar 2023 12.537 kg CO2 uitstoot, te vergelijken aan 68.600 gereden km in een middenklasse auto (Bron HVC Alkmaar).

mens & milieu

Uit het voeren van het Keurmerk Schoon en de NEN 4400-1- certificering kunt u al opmaken dat wij goed met onze mensen omgaan. We willen langdurige relaties opbouwen met de bedrijven waar wij voor werken, maar ook met de mensen die voor ons werken. Aan loyaliteit en betrouwbaarheid hechten we veel belang.

 Laadpaal 01 REIN0859 Zonnepanelen

 Ras: Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbrache. CAO-afspraken over arbeidsvoorwaarden (zoals uurloon en contractswisseling), arbeidsomstandigheden (zoals werkdruk en werken met gevaarlijke stoffen) en opleidingen (zoals taaltrajecten en bijdragen in opleidingskosten).

Klik hier om naar de ras website te gaan

 • Toonaangevend schoonmaakwerk
  sinds 1988.
 • Betrokken voorloper innovatief & milieu-
  bewust schoonmaken.
 • Onderhoud en schoonmaak in
  heel Noord-Holland.
 • Snelle reactietijd
  met betrokken
  medewerkers.
 • RAS logo
 • Keurmerk Schoon logo
 • Schoonmakend Nederland logo
 • Code verantwoordelijk marktgedrag beveiligingsbedrijven
 • ISO 9001
 • nen 4400
 • iso14001

Maak kennis met
onze medewerkers.

Ons schoonmaakpersoneel is onze belangrijkste bedrijfskapitaal en wij gaan onderschrijven dan ook volmondig de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor schoonmaakbedrijven. De medewerkers van Alcmaria hebben bijna allemaal langdurige dienstverbanden, een resultaat van de geleidelijke groei van ons familiebedrijf. De zorgvuldige reiniging van zorginstellingen, scholen en bedrijfspanden blijft een vak apart.

 

Leer ons beter kennen.

De betrokkenheid van onze mensen.

Wij streven naar een langdurig sterke band
met onze klanten.


Uw kantoor schoonmaak laat u het liefst over aan een ander. Als bedrijf concentreert u zich graag op datgene waar u goed in bent want ook schoonmaken is een vak apart. Voor ons het dagelijks schoonmaakonderhoud van kantoren en bedrijfspanden onze core business. Wij hebben het personeel, de middelen en materialen om de interieur reiniging tot in de finesses uit te voeren.


Onze klanten.

 
directie AlcmariA

Ons team staat klaar
voor uw schone omgeving.

Onze medewerkers zijn beschikbaar voor een eenmalige of incidentele klus of dagelijks schoonmaakonderhoud. Wij leveren kwaliteit en gebruiken de nieuwste middelen en materialen voor het reinigen van werkruimtes. Wij streven altijd naar een prettige en langdurige samenwerking met onze klanten.

Wilt u een offerte aanvragen?
Neem dan contact op via telefoon of e-mail.
Neem contact op met AlcmariA.

Logo AlcmariA

Amethiststraat 9
1812 RP ALKMAAR
Noord-Holland

Voor vragen of informatie over onze diensten.
info@alcmaria.nl of bel 072 564 04 95
ma t/m vr van 09.00 - 17.00

Schoonmaakbedrijf Alcmaria onderschrijft de Code Verantwoordelijk Marktgedrag voor Schoonmaakbedrijven.

Alle rechten voorbehouden. AlcmariA 2024
Scroll naar boven